Home

10 000 tunnin myytti

Oletko joskus kuullut sanottavan, että tullaksesi mestariksi jossakin lajissa sinun täytyy harjoitella 10 000 tuntia? Mihin väite 10 000 tunnin harjoittelusta todella perustuu?

Ilman stressiä olisin pulassa

Stressistä puhutaan usein lähinnä kielteisessä valossa. Sitä täytyy lievittää ja siitä täytyy päästä eroon. Tämän toivepostauksen aiheena on eustressi eli hyvä stressi.

4 neuvoa alanvaihtoa harkitsevalle

Riippumatta siitä, mistä alanvaihtoajatukset kumpuavat, on kyse silti aina suuresta elämänmuutoksesta. Päätöksiä ei kannata siis tehdä hätiköiden, mutta ei myöskään venyttää niitä loputtomasti. Myös ajelehtiminen – siis päättämättä jättäminen – on päätös.

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


profiilikuva

Toivon sinun löytävän täältä ituja onnistumisiin. Eihän sitä tiedä, mitä sellaisesta voi joskus kehittyä.

Heippa! Olen Minna Roininen, Helsingissä asuva psykologian maisteri, psyykkinen valmentaja ja kaunokirjailija. Siis tällainen ihminen, joka tykkää tehdä vähän kaiken näköistä. Kivaa, että löysit tänne!

Minua kiinnostaa, millaista tietoa tutkimus on tuottanut sellaisista asioista kuin oppiminen, aikaansaaminen, motivaatio, luovuus, suoriutuminen ajoittaisen paineen alla pysyen samalla terveenä ja hyvinvoivana, tai merkityksellinen elämä.

Tällaiset aiheet ovat herättäneet mielenkiintoni alun perin siksi, että ne vaikuttavat ja ohjailevat arkeamme niin paljon ja monella tavalla. Mihin ryhdymme tai emme ryhdy? Miksi teemme, mitä teemme? Jaksammeko sitä, mitä teemme, ja tuntuuko se tärkeältä vai turhauttavalta?

Blogissani yhdistelen näitä tieteen löydöksiä omiin havaintoihini opiskelusta, työstä ja arjen kommelluksista.

Ps. Jos tykkäät blogista tai kaipaisit kirjoitusta jostain tietystä aiheesta, muistuta ihmeessä käynnistäsi kommentilla. Blogia voi seurata myös Instagramin kautta.