Home

Verkossa opiskelijan selviytymispakkaus

Tässä postauksessa pohdin, mikä auttaa onnistumaan verkko-opinnoissa. Postaus perustuu omiin kokemuksiini opettajana ja opiskelijana, sekä tieteellisen oppimistutkimuksen tuloksiin.

Arvot merkityksellisen elämän tiennäyttäjinä

Tässä postauksessa haluan valottaa sitä, mitkä ovat yleisimmät sudenkuopat, joita arvojen kartoittamisessa voi tulla vastaan. Mikä tärkeintä, yritän myös miettiä, kuinka näistä ongelmista voi päästä eteenpäin.

10 000 tunnin myytti

Oletko joskus kuullut sanottavan, että tullaksesi mestariksi jossakin lajissa sinun täytyy harjoitella 10 000 tuntia? Mihin väite 10 000 tunnin harjoittelusta todella perustuu?

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


profiilikuva

Toivon sinun löytävän täältä ituja onnistumisiin. Eihän sitä tiedä, mitä sellaisesta voi joskus kehittyä.

Heippa! Olen Minna Roininen, Helsingissä asuva psykologian maisteri, psyykkinen valmentaja ja kaunokirjailija. Siis tällainen ihminen, joka tykkää tehdä vähän kaiken näköistä. Kivaa, että löysit tänne!

Minua kiinnostaa, millaista tietoa tutkimus on tuottanut sellaisista asioista kuin oppiminen, aikaansaaminen, motivaatio, luovuus, suoriutuminen ajoittaisen paineen alla pysyen samalla terveenä ja hyvinvoivana, tai merkityksellinen elämä.

Tällaiset aiheet ovat herättäneet mielenkiintoni alun perin siksi, että ne vaikuttavat ja ohjailevat arkeamme niin paljon ja monella tavalla. Mihin ryhdymme tai emme ryhdy? Miksi teemme, mitä teemme? Jaksammeko sitä, mitä teemme, ja tuntuuko se tärkeältä vai turhauttavalta?

Blogissani yhdistelen näitä tieteen löydöksiä omiin havaintoihini opiskelusta, työstä ja arjen kommelluksista.

Ps. Jos tykkäät blogista tai kaipaisit kirjoitusta jostain tietystä aiheesta, muistuta ihmeessä käynnistäsi kommentilla. Blogia voi seurata myös Instagramin kautta.